Lite å si på humøret til Andreas og Åshild før testløpet på Nedenes lørdag.

Nå er han nesten klar for siste hinder

Blodtrykket er på vei ned og formen på vei opp. Joda, Andreas Tingstveit Hansen er virkelig på rett vei en uke før han hopper av Formkurven.

På sin årlige legekontroll torsdag fikk han beskjeden han ventet på ? og forventet: Blodtrykket er ikke lenger så høyt som det var, da han i februar ifjor fikk piller for å redusere det.

Medisiner

? Før jeg begynte opptreningen mot Grimstad Maraton, var det såpass høyt at legen satte meg på medisiner. Siden har jeg tatt en pille om dagen for å holde blodtrykket i sjakk, sier han.

I februar ifjor lå blodtrykket hans på 160/100. Torsdag ble det målt til 130/80. Det vil folk med kjennskap til blodtrykk vite at ikke er ubetydelig.

Men samtidig er det ikke nok til at Andreas vil bli tatt av pillene.

? Pillene må jeg fortsette med. Midjemålet må ned 10 centimeter før vi kan begynne å snakke om å kutte medisinen, sier han.

«Midjemålet må ned 10 centimeter før vi kan begynne å snakke om å kutte medisinen.»                                                                 Andreas Tingstveit Hansen

Stabil vekt

Vekta hans ligger stabilt på 114 kilo, noe som altså betyr at han fremdeles har et stykke igjen å gå, før han når målet om å komme seg ned på tosifret antall kilo.

? Men da jeg var hos legen ifjor, veide jeg 125, så det har skjedd noe, i hvert fall, sier han.

? Sa legen noe annet om din generelle helsetilstand?

? Ikke noe spesielt, sier 26-åringen.

Ikke døgnmåling

Han presiserer at han ifjor gjennomførte en døgnmåling, og at den var mer nøyaktig enn den siste målingen, som ble gjennomført på legens kontor.

? Ettersom jeg aldri har merket noe, og føler meg frisk og fin, er jeg ikke veldig beykmret for blodtrykket. Det er fint å ha sjekket det, og å være oppmerksom på det, men i hverdagen er det ikke noe jeg bruker energi på å tenke på, sier han.

«Ettersom jeg aldri har merket noe, og føler meg frisk og fin, er jeg ikke veldig beykmret for blodtrykket.»                              Andreas Tingstveit Hansen

? Dersom det ble et tilfelle kunne det uansett være at jeg måtte fortsette med pillene. Men siden jeg aldri har merket noe til at jeg har hatt høyt blodtrykk, og ikke har merket forskjell fra før jeg begynte på medisinene, er det egentlig ikke så veldig viktig for meg. 

Lokalkjendis

? Legen fortalte meg at han hadde fått med seg at jeg nå har begynt å trene. Det var litt morsomt, sier han.

Før Andreas ble inkludert i Formkurven her på run4it.no, hadde han gjennom sin deltakelse i IL Express’ fellestreninger opp mot Grimstad Maraton, opparbeidet seg status som en aldri så liten lokalkjendis. Lokalavisa, Grimstad Adressetidende, fulgte nemlig disse fellestreningene nøye gjennom våren og sommeren.

Endelig fremgang

Andreas forteller at han nå virkelig kjenner fremgang på treningene.

? Det er vel først nå de siste ukene at jeg har merket noen fremgang av betydning. Den lot vente på seg, sier han.

«Det er vel først nå de siste ukene at jeg har merket noen fremgang av betydning.»                                                                Andreas Tingstveit Hansen

? Hvordan kjennes det at det endelig går bedre?

? Det er veldig gøy, og veldig inspirerende.

Treningen hans har bestått av løpeturer på seks-åtte kilometer to ganger i uka, i tillegg til en ukentlig intervalløkt.

? Torsdag hadde jeg planlagt en bakkeintervall på 20 ganger ett minutt, men ettersom det ble litt sent på kvelden, endret jeg det fra 20 til 25 drag, mens jeg jogget ned bakken i stedet for å gå ned, slik jeg egentlig skulle.

Klarer flere drag

Han forteller at fremgangen er størst på intervalltreningene.

? Jeg klarer flere drag før jeg blir sliten.

«Jeg klarer flere drag før jeg blir sliten.»                                     Andreas Tingstveit Hansen

Forrige lørdag, to uker før trimløpet som markerer avslutningen på Formkurven, hadde han et nytt testløp på tre kilometer.

? Jeg følte at den turen ville gå dårligere enn uken før, da gjennomsnittstiden på kilometeren var på 5.47., men jeg fikk faktisk presset den ned til 5.32.

Han forteller at han igjen åpnet i hardeste laget, slik at den siste kilometeren føltes veldig tung.

? Men av en eller annen grunn gikk det jo bedre enn uken i forveien. Det var oppmuntrende og inspirerende, sier han.

Spent på testløp

 Før lørdagens avslutningsløp, det fjerde løpet i Vinterkarusellen i Vest-Agder, skal Andreas, i likhet med Forkurvens kvinnelige deltaker, Åshild Bruun-Gundersen, gjennomføre et test løp på fem kilometer.

? Jeg er veldig spent på hvordan det vil gå, innrømmer han. 

Legg igjen en kommentar Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>